LQT Mols Bjerge Stien

Mols Bjerge Stien i Nationalpark Mols Bjerge, Danmark blev officielt åbnet og certificeret som Leading Quality Trail, Best of Europe den 16. august 2020.

Efter flere års hårdt arbejde modtog Nationalpark Mols Bjerge certifikatet som Leading Quality Trail, Best of Europe. Det Mols Bjerge stien er den 20. LQT i Europa.

LQT-skiltet er placeret.
LQT-skiltet er placeret på informationstavlen.

Certifikatet blev overdraget af præsidenten for ERA, Boris Mićić til formanden for Nationalparken, Jørgen Blach.
På grund af Covid 19-rejsebegrænsningerne blev overdragelsen udført praktisk taget fysisk assisteret af Steen Kobberø-Hansen.

I sin tale sagde blandt andre Boris Mićic:
I dag er det ikke kun en fantastisk dag for dig, da du får certifikatet FØRENDE KVALITETSSPOR - BEDSTE I EUROPA. Det er også en fantastisk dag for European Rambler's Association, da Mols Bjerge stien er LQT nummer 20. Et godt nummer.
Under ERA-formandskabet under Lis Nielsen startede i 2012. projektet LQT-BE. Og i 2015 Danmark (som en 7th land i række) introducerede det med LQT Gendarmstien og med en længde på 84 km. Den anden, Mols Bjerge stien med 60 km beriget vores familie af LQT, og i dag har vi 2.828 km stier i Europa, som findes i 10 lande (nær en fremad af alle europæiske lande), og de er nomineret som de bedste i Europa.
I dag er det virkelig en stor tilfredshed, hvis du ser alle LQT'er på kortet over Europa, hvis mangfoldighed giver dig muligheder fra Peloponnes op til skandinaviske lande, fra Atlanterhavet til Bosporus. Du kan vælge landskab og kulturarv, du kan lide, og kan nyde så meget som du vil.
ERA er nu en familie på 64 organisationer fra 34 lande. Der er plads til at udvide de lande, hvor LQT kunne organiseres og oprettes. Vi ønsker at have mindst en bedste europæiske sti i hvert land, selvfølgelig, hvis der er betingelser for dem.

Billeder fra vandreture og ceremonien i løbet af dagen

ERA lykønsker Nationalpark Mols Bjerge med æren som LQT.