Møde for EUROTRAVELLERS

Udvalget for europæiske vandrestier i Slovenien og Slovensk alpemuseum markeret World Walking Day og Eurorando 2021 kl Møde for Eurotravellers, som fandt sted fredag ​​den 15. oktober 2021 kl. 6 i det slovenske alpemuseum. Ruten for den europæiske langdistancesti E12 i Slovenien blev ceremonielt tilføjet til det store kort over gangstier i museet sammen med mottoet for Eurorando 2021: "VENNSKAB". De åbnede også en udstilling om europæiske vandrestier, som vil være udstillet indtil årets udgang. Matjaž Podlipnik talte til offentligheden i det slovenske alpemuseums navn, mens Jože Prah, formand for komiteen for europæiske gangstier i Slovenien, fortalte alle mulige interessante fakta om europæiske gangstier og Eurorando 2021 – 2022.

1,000 kilometer europæiske vandrestier rummer mange sagn og historier. Dušica Kunaver og Anton Lesnik fortalte os mere om dem. Europæiske vandrestier forbedres af mange temastier. Kingfisher Nature Trail udarbejdet af Cerovo Tourism Association blev præsenteret af Andreja Lotrič i Lučka Jere. Præsidenten for Cerovo Tourism Association gav alle tilstedeværende en bog og et symbol på temastien.

Det kulturelle program omfattede optrædener af koret Encijan, der opererer i Lisca–Sevnica Alpine Clubs regi, og citerspilleren Jasmina Levičar fra Prevorje. Omkring 80 besøgende fra Sevnica, Radlje, Ptuj, Ljubljana, Maribor, Radeče, Mojstrana, Cerovo og andre steder sang sammen og hilste "venskab"-mottoet velkommen.

Jože Prah