Min favorit GR® sæson 5: resultaterne

Torsdag den 18. november 2021. Efter tre ugers afstemning på webstedet MonGR.fr, referencestedet for GR®-stierne i det franske vandreforbund, har GR® 340 Tour de Belle-Île en mer i Morbihan vundet den nationale konkurrence "Min favorit GR®”. Den efterfølger GR® de Pays du Grand Pic saint-Loup i Hérault-afdelingen, som vandt titlen i 2021.

Fra den 28. oktober til den 17. november var internetbrugere meget aktive i at stemme på deres favorit GR® for år 2022. Otte langdistancevandreruter var i opløbet om denne ærestitel og præsenteret i otte videoer på MonGR.fr-webstedet til hjælpe vælgerne med at træffe deres valg. Til sidst var det GR® 340 in Morbihan, som vandt den endelige sejr, takket være bonussen fra juryens "coup de cœur" Mon GR préféré, som gav den ekstra 20% af stemmerne, foran konkurrenter, der ikke tabte og et hals og hals finalepodie! For første gang i konkurrencens historie blev vinderens skæbne bestemt takket være støtten fra "juryens favorit", bestående af personligheder fra verden af ​​udendørs aktiviteter og turisme, som tilbød vinderen yderligere 20 % af stemmer ved udløbet af den offentlige afstemningsperiode. GR® 340 – Tour de Belle-Île-en-Mer er blevet belønnet af denne jury, og dets samlede antal stemmer gør det muligt for den at passere sin konkurrent til den endelige sejr, GR® de Pays Massif du Ventoux, vinder i givet point af offentligheden.

  • GR® 340 Tour de Belle-Île-en-Mer vinder denne 5. sæson

Med i alt 23.1% af de 83,000 afgivne stemmer fra alle de franske departementer er det igen en ø GR® (efter GR®R1 på Réunion Island i 2019), der når det øverste trin på podiet i år. Da resultaterne blev offentliggjort, var Madeleine Lebranchu, formand for FFRandonnée Morbihan, henrykt over denne sejr: "I slutningen af ​​disse tre ugers konkurrence glæder jeg mig over, at GR® 340 er blevet valgt som favorit GR® af de franske! Charmen ved den bretonske kystlinje, kultur og arv har fanget opmærksomheden hos vandrere og elskere af Belle-Île. Det er også en stor belønning til alle de frivillige, der arbejder for at fremme vandreture og vores Forbund. Jeg vil gerne takke vores partnere og mere specifikt Morbihan Tourisme og Belle-Île Tourist Office, som har deltaget aktivt i denne konkurrence. Tillykke til dem alle og til de andre konkurrenter, der forsvarede de fantastiske Grande Randonnée stier, der skal opdages! “.

  1. Identitetskort for GR® 340 Tour de Belle-Île en mer

På vej mod vest! Forankret 15 kilometer fra Morbihan-kysten lever den største af de bretonske øer op til sit navn! Vild kystlinje, spektakulære klipper, charmerende fiskerlandsbyer og havne, gyldne og beroligende strande... tag afsted på en storslået rundvisning i Belle-Île på fire dage med GR® 340. Undervejs viser kystlinjen sin smukke skummende kontur. Landskabet er blæsende, lysende, ophidset af bølgernes utrættelige angreb og animeret af havfuglenes ballet, med det buskede grønne, det lyse gule fra torven og Atlanterhavets blå uendelighed, hvor øjet drukner. En juvel beskrevet af Sarh Bernhardt og malet af Claude Monet i slutningen af ​​det 19. århundrede, Belle-Île en mer er i dag et rigtigt lille paradis for vandreture!

DEN ENDELIG RANKLING

1. GR® 340 – Tour de Belle-Île en mer (Morbihan)

2. GR® de Pays Massif du Ventoux (Vaucluse)

3. GR® 107 – Chemin des Bonshommes (Ariège)

4. GR® 5 – Traversée du Massif des Vosges (Alsace)

5. GR® 55 – Les Glaciers de la Vanoise (Savoie)

6. GR® Bordeaux Métropole (Gironde)

7. GR® 2 – Au fil de la Seine (Côte d'Or)

8. GR® 22 – Paris – Le Mont-Saint-Michel (Orne) I år fik kommunikationsoperationen omkring denne store konkurrence til fremme af langdistancevandrestier i Frankrig en fælles europæisk dimension. Takket være fremdriften givet af Sophie Chipon, den nye vicepræsident for ERA-EWV-FERP, mobiliserede de europæiske lande sig til at stemme. De tre europæiske lande, der stemte flest, var i rækkefølge Belgien, Spanien og Tyskland, men andre nationer mobiliserede også i rækkefølge: Italien, Schweiz, Storbritannien, Holland, Portugal, Luxembourg, Rumænien, Østrig, Grækenland, Andorra , Sverige, Rusland, Danmark, Finland, Irland, Monaco, Malta, Tjekkiet og Ukraine.