Lajos Thuróczy døde

Lajos Thuróczy, en legende om ungarsk og europæisk vandring, døde den 14. december 2021. Han bidrog væsentligt til udviklingen af ​​vandring i Ungarn, og det var ham, der bragte ungarsk vandring til ERA i slutningen af ​​1980'erne. Han var ansvarlig for udvidelsen af ​​de europæiske langdistancestier fra Ungarns vestlige grænser til grænserne for de østlige og sydlige nabolande i begyndelsen af ​​1990'erne.

Trods sin lille statur var han en stor leder med enorm naturlig autoritet. Dette blev hjulpet af hans målbevidste arbejde for andre, hvilket var hans livs tro. Han kunne være streng over for sig selv, streng over for sine kolleger, men han kunne også løfte humøret på hele holdet på det passende tidspunkt. Vi vidste alle, at når det var nødvendigt, ville han tage sin lille fløjtefløjte op af brystlommen og spille en velkendt ungarsk eller europæisk sang til os. Han elskede sit land, som vi så i 2005 og 2006, da han først organiserede ERA-præsidiumsmødet og et år senere den årlige konference, begge i Budapest. Deltagerne vil aldrig glemme hans indsigtsfulde rundtur i byen.

I mange år tjente han som medlem af ERA-præsidiet for europæisk gang. Han var med til at få ikke kun sin egen klub, men også for eksempel ungarske vandreklubber i nabolandet Rumænien til at samarbejde i Europa. Sammen med den tidligere ERA-præsident Robert Wurst planlagde de allerede i 1990'erne udvidelsen af ​​E-stier på Balkan, hvilket faktisk skete 15 år senere. Da han forlod præsidiet, forblev han i kontakt med lederne af den europæiske vandrebevægelse. Vi vil alle huske hans deltagelse i ERA Conference 2008 i Blansko, Tjekkiet – en vidunderlig aften fyldt med musik, ham på pibeorgelet og Robert Wurst på klaveret! Han levede til den velsignede alder af 96 og døde efter kort tids sygdom, som han modigt kæmpede mod. Han overlever af resultaterne af sit arbejde og takket være vores minder om de vidunderlige tider, vi havde med ham.

Ære til hans minde.

Jan Havelka
Ærespræsident for ERA