12 E-stier 1 Europa

Projektet '12 E-stier 1 Europa' eller '12 Wege 1 Europa' starter snart.

Vandring betyder frihed. Langdistancevandring på de europæiske langdistancevandrestier betyder endda "ubegrænset" frihed. At se og lære Europa at kende med egne øjne – det er det erklærede mål med initiativet. Udlagt over flere år ønsker vi at fortælle myterne om E-stierne.

2022 bliver året for genoplivningen af ​​de stier, der forvaltes af ERA, og i krigstider i hjertet af Europa, også året for europæisk enhed. Til dette formål har det tyske vandremagasin sammen med sin østrigske partner, Weitwandern.com, har lanceret "12 måder – 1 Europa”. Et initiativ til at fokusere på ubegrænset frihed i Europa, som et stærkt engagement i mere bæredygtighed gennem skånsom turisme, understøttet af fascinationen af ​​langdistancevandring.

Hvert år vil et hold af vandrere bestående af redaktører, influencers og berømtheder gå en af ​​de tolv E-stier i sektioner og opdage den grænseløse mangfoldighed af landdistrikter i Europa.

En underviser fra Musikuniversitetet i Detmold komponerede en udførlig salme til initiativet. Året for initiativets start kunne næppe være mere passende: Ikke alene vil E1, den første af de tolv E-stier, fylde 50 år i 2022, Maastricht-traktaterne (som den nuværende version af EU er baseret på) vil også fejre deres 30 års fødselsdag. Den europæiske idé er den uomtvistelige kerne i "12 Ways - 1 Europe"-initiativet. Vi vandrer gennem Europas fortryllende regioner, møder interessante mennesker og opdager de mest spændende myter og historier i hjertet af Europa til fods.

2022

Åbningsarrangementet finder sted i Detmold, Tyskland 21.-22. maj 2022. Se mere her.

Starten på at gå på E1 finder sted den 24. maj 2022 i Padborg, Danmark. Se mere her.


Læs mere om projektet her og her.


Kontakt: Steen Kobberø-Hansen, ERA bestyrelse og formand for E-stier Arbejdsgruppen, mobil/Whatsapp +45 53 87 87 33, email steenkobberoe(at)gmail.com