1. EUROPÆISK AQUA WALKING CHALLENGE – Roses (Catalonien – Spanien)

Den 1. European Aqua Walking Challenge arrangeret under ledelse af European Ramblers Association og implementeret i Rosas, Catalonien af ​​Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya – FEEC fandt sted den 23., 24. og 25. september 2022 til ære for EUROPÆISK VANDREDAG ( 24. september).

Fire europæiske forbundshold bestående af maksimalt 8 kvindelige og 8 mandlige atleter med mulighed for at have 2 udskiftere pr. køn.

– FFRandonnée – Fédération Française de la Randonnée pédestre  
– FIE – Federazione Italiana Escursionismo
– Wanderverband Bayern
– FEEC

på de officielle løb

– 50 m solo enkelt pagaj (M/W)
– 200m barhændet par (M/W)
– 800m barhændet par (M/W)
– 4x50m barhændet stafet (blandet)
– Aqua Beach Trail solo (M/W)

Resultaterne af denne første udgave viser en smuk dominans af FRANKRIG, som vandt alle guldmedaljerne! Det fortjener PERFORMANCE AWARD med et smukt højdepunkt i alle regioner i Frankrig, siden den franske udvælgelse blev konstitueret på grundlag af de bedste atleter fra det sidste franske mesterskab (juni 2022). Således har regionerne PACA, OCCITANIA, NOUVELLE AQUITAINE, PAYS DE LA LOIRE og BRETAGNE leveret deres bedste atleter. Personalet på 7 personer giver også mulighed for at fremhæve Hauts-de-France med især FFRANDONNÉE's nationale dommer, den legendariske Hugues ABIS, som er blevet udpeget som 1. europæiske dommer.

ITALIEN kommer på andenpladsen. FIE-delegationen, der har været involveret i middelhavskredsløbet siden 2, udelukkende består af atleter fra den 2018. klub i Italien, Alassio Wave Walking – Marcia Acquatica CNAM, fortjener MOBILIZATION AWARD med en fanzone på 1 tilhængere, der rejste med bus fra Alassio ledsaget af medlemmer af de to andre liguriske klubber, Marcia Acquatica Andora og Diano Acqua Walking. En episk rejse, der varede 25 timer med en bus, der brød sammen to gange, demoraliserede ikke de italienske atleter, der viste stor ihærdighed, solidaritet og teknisk mesterskab.

CATALONIEN er på 3. pladsen. Ankom i 2019 til Middelhavskredsløbet, det catalanske forbund har fokuseret på sin føderale strukturering af træning, et catalansk mesterskab og en catalansk cup. Under den 1. European Aqua Walking Challenge mødte de catalanske atleter, udvalgt på baggrund af deres præstationer på den catalanske bane, imod stærkere modstandere end dem denne gang, men de sagde ikke deres sidste ord! De har observeret, analyseret, og vi ved, at de lærer meget hurtigt. Deres solidaritet og holdånd med smukke gestik af fair play gør, at de fortjener PRISEN OF OLYMPIC SPIRIT.

BAVERIA kom på 4. pladsen med en lille delegation på 8 atleter fra Wanderverband Bayern, alle fra Wasserwandern i Deutschland / Europe Aqua Walking-kollektivet ledet af Martina Guthmann. De tog alle udfordringerne op og deltog i alle arrangementerne uden at give op. De var alle modige og smilende afsluttere og blev hyldet af alle. De fortjener EUROPEAN SPIRIT AWARD, fordi de var der for at forsvare den geografiske og kulturelle dimension af denne sportsbegivenhed.

Den endelige klassificering er således som følger

1. europæiske AQUA WALKING udfordring

1 – FRANKRIG : 7 guld – 3 sølv – 1 bronze
2 – ITALIEN : 0 guld – 3 sølv – 1 bronze
3 – CATALONIEN : 0 guld – 1 sølv – 6 bronze
4 – BAVIERA: alle færdigbehandlede

1. EUROPÆISK AQUA BEACH TRAIL 2022

1 – FRANKRIG : 2 guld – 2 sølv – 1 bronze
2 – CATALONIEN: 0 guld – 0 sølv – 1 bronze
3 – ITALIEN : to 4. pladser uafgjort
4 – BAVIERA : alle efterbehandlere

European Ramblers Association takker FEEC, et pionerforbund, som havde modet til at lancere tilrettelæggelsen af ​​et nyt arrangement, som vil blive brugt som referencesportsmodel. Den har lagt hele sit hjerte og kærlighed til sporten i det!

Præsidenten for ERA-EWV-FERP, hr. Boris Micic, var til stede under hele arrangementet og hyldede de lokale myndigheder, som var stærkt mobiliseret. Rådhuset i Rosas, sportsafdelingen, den lokale klub Cabirols, Associació Excursionista de Roses, som sørgede for, at de fleste af de frivillige (17) fortjener en dejlig ovation!

Det europæiske dommerorgan, der består af 4 catalanske dommere, en italiensk dommer og en fransk dommer, arbejdede utrætteligt for at sikre, at reglerne blev overholdt.

Den catalanske lægehjælp var i stand til at tage sig af den eneste atlet, der blev skadet, Sophie Chipon. Efter en times massage måtte hun give op og opgive løbet, fordi hun ikke længere kunne bruge sit venstre ben på grund af en rift i læggen, der opstod, da hun krydsede målstregen i kvartfinalen på 200 m-parret.

Åbningsceremonien fredag ​​(ved Teatret i Rosas), medaljeceremonien lørdag (på Bay Hotel) og afslutningsceremonien om søndagen (på stranden) var alle organiseret i henhold til en officiel protokol, der tillod at forstørre med følelser stævne, atleterne, myndighederne og sporten.

Mediedækningen af ​​begivenheden blev taget godt hånd om på forskellige medier (print, radio, sociale netværk og tv).

Fra nu af har alle øjnene rettet mod fremtiden. Tre spørgsmål animerer os:

1 – Hvornår og hvor finder den 2. European Aqua Walking Challenge sted, og hvilke ikke-europæiske delegationer vil blive inviteret? Svar den 30. oktober 2022, officiel deadline.
2 – Vil AQUA WALKING være en del af de 3. Mediterranean Beach Games i Heraklion? Svar inden jul?
3 – Vil Mediterranean Aqua Walking Tour starte igen? Svar i januar 2023?

Tålmodighed og endnu en gang

Tillykke til arrangørerne og i særdeleshed til Josep Casanovas vicepræsident for FEEC og medlem af AQUA WALKING STEERING COMMITTEE og Jordi Merino formand for FEEC for al den energi, der er afsat til realiseringen af ​​dette første!

Tillykke til medlemmerne af AQUA WALKING STEERING COMMITTEE,

Bravo til forbund,
Bravo til atleterne,
Bravo til de frivillige,
Bravo til dommerne,
Bravo til tilskuerne,
Bravo til alle dem, der tror på den internationale fremtid for AQUA WALKING!

Se billeder fra konkurrencen her:

Fredag

Konkurrenter fra Italien, Frankrig, Bayern og Catalonien
Starten
Åbningsceremoni i det lokale teater
Allesammen

lørdag

Søndag