Arthur Howcroft

ERA aupresident hr Arthur Howcroft suri laupäeval, 25. veebruaril 2023 96-aastasena. Arthur, kes esindas Suurbritanniast pärit pikamaakõndijate assotsiatsiooni ja ratsutajate assotsiatsiooni, oli ERAs üks pikemaid liikmeid: ta oli kõndimiskomisjoni esimene esimees (alates selle moodustamisest juunis 1976 – 1994) ja ERA 2. asepresident aastatel 1985–1991.

Seejärel esindas ta aastaid ERA-s Briti ringrajamist ja aitas dokumente inglise keelde tõlkida. Viimati oli ta koos meiega ERA 50. aastapäeval, mida tähistati ERA konverentsi ajal Saksamaal Bad Urachis 2019. aasta oktoobris.

Au tema mälestusele!

Kuidas ERA sõbrad teda mäletavad:

Peter Ayling, Arthuri hea sõber:
"Arthur jätkab tähtede peal kõndimist, ta armastas oma pika elu jooksul nii paljude inimestega koos jalutada, eriti oma armastatud naise Reneega. Ta juhtis palju inimesi kõndimispühadele arvukates käimisühingutes üle kogu Euroopa ja talle meeldis rääkida mitmes Euroopa keeles. ERA-l koos kõigi selle liikmete ja töötajatega oli tema südames eriline koht ja ma pean seda suureks privileegiks Arthurit tunda.

Jan Havelka, ERA aupresident:
„Kohtusin temaga 1991. aastal oma esimesel ERA konverentsil. Üsna pea oli selge, et ta oli tookord üks kahest inimesest, kes kogu organisatsiooni kõige enam mõjutas. Aasta hiljem alustasime koostööd ja pärast 2 aastat, kui minust sai ERA asepresident, olime juba sõbrad. Olen imetlenud tema teadmisi Euroopast, kirge matkamise vastu ja pingutusi, mida ta Euroopa matkaprojektidesse panustas. Meil oli palju arutelusid, mis andsid mulle inspiratsiooni ja ideid, mida kasutasin mitte ainult ERA presidendiks olemise ajal. Imetlesin tema vaprust, kui ta otsustas korraldada ERA aastakonverentsi Inglismaal Ambleside’is vaid kahe abilisega. Ja ta tegi suurepärast tööd.
Mul oli hea meel kohtuda temaga hiljem ERA üritustel enamikus Euroopa linnades. Imeline mälestus on kolm päeva Inglismaal, kui sõitsime tema autoga Manchesterist lõunarannikule, et avada uus E-tee osa. Ta tahtis mulle nii tuntud kui ka tundmatu Inglismaa lühikese aja jooksul kõige rohkem näidata. Tema arusaam matkamisest oli mulle väga lähedane.
Ta tähistas Tšehhis nii minu 70. kui ka 75. sünnipäeva. Ta oli mu suur sõber. Olen õnnelik, et saime koos töötada ja kohtuda viimased 30 aastat. Seetõttu hakkan teda rohkem igatsema. Nii ERA kui ka mina ei unusta teda kunagi.

Ingemund Hägg, ERA aupresident:
Ingemund Häggi panus Euroopa Ramblerite Assotsiatsiooni ajalukku.
Siin on väljavõte, mis koostati 2023. aastal, keskendudes tegevustele ja panustele ERAs, kus Arthur Howcroft oli paljude aastate jooksul 19. seitsmekümnendatest kuni 19. üheksakümnendateni aktiivselt seotud.

2019: ERA üldkoosolek, Bad Urach (D) – foto Mimmo Pandolfo
ERA aupresidentide ja liikmete delegatsioon (vasakult):
Juan Mari Feliu Dord (E), Ingermund Hägg (S), Henk Dikker Hupkes (NL), Jean Hirschinger (F), Arthur Howcroft (GB), Boris Mićić (ERA president, RS), Jan Havelka (CZ), Aloys Steppuhn (D)