Dag van Europa

Europadag, elk jaar op 9 mei, viert vrede en eenheid in Europa.

Op Europadag 2020 willen de EU-instellingen hulde brengen via tal van online activiteiten aan de vele Europeanen die, in een geest van solidariteit, onze Unie helpen om door de coronaviruscrisis heen te komen. U vindt hier een indrukwekkende en hartverwarmende reeks getuigenissen evenals bijgewerkte informatie over de Reactie van de EU op de coronaviruscrisis.

Voor alle Europadag-activiteiten die door onze kantoren in de EU en de rest van de wereld worden georganiseerd, kunt u hun webpagina's.

Het evenement op 9 MEI 2020 is een plek om samen te discussiëren, elkaar te inspireren, # EuropeanansAgainstCovid19-helden te vieren en je te laten weten hoe Europa voor jou werkt. Het is ook een plek om over de toekomst na Covid-19 te praten.

Zie hier meer