LQT Mols Bjerge Stien

Mols Bjerge Stien in Nationalpark Mols Bjerge, Denemarken is officieel geopend en gecertificeerd als Leading Quality Trail, Best of Europe op 16 augustus 2020.

Na een aantal jaren hard werken ontving het Nationalpark Mols Bjerge het certificaat van Leading Quality Trail, Best of Europe. De Mols Bjerge Stien is de 20e LQT in Europa.

Het LQT-bord is geplaatst.
Het LQT-bord wordt op het informatiebord geplaatst.

Het certificaat werd door de president van ERA, Boris Mićić, overhandigd aan de voorzitter van het Nationalpark, Jørgen Blach.
Vanwege de reisbeperkingen van Covid 19 werd de overdracht virtueel gedaan, fysiek bijgestaan ​​door Steen Kobberø-Hansen.

In zijn toespraak zei onder meer Boris Mićić:
Vandaag is het niet alleen een geweldige dag voor u, u krijgt ook het certificaat LEADING QUALITY TRAIL - BEST OF EUROPE. Het is ook een geweldige dag voor European Rambler's Association, want Mols Bjerge stien is LQT nummer 20. Een mooi nummer.
Tijdens het ERA-voorzitterschap onder Lis Nielsen, in 2012. startte het project LQT-BE. En in 2015 Denemarken (als een 7th land in rij) introduceerde het met de LQT Gendarmstien en met een lengte van 84 km. De tweede, Mols Bjerge stien met 60 km verrijkte onze familie van LQT en vandaag hebben we 2.828 km aan paden in Europa die in 10 landen bestaan ​​(bijna een vierde van alle Europese landen) en ze zijn genomineerd als de beste van Europa.
Tegenwoordig is het echt een grote voldoening als je alle LQT's op de kaart van Europa bekijkt waarvan de diversiteit je mogelijkheden biedt van de Peloponnesos tot Scandinavische landen, van de Atlantische Oceaan tot de Bosporus. U kunt het landschap en cultureel erfgoed kiezen dat u leuk vindt en er zoveel van genieten als u wilt.
ERA is nu een familie van 64 organisaties uit 34 landen. Er is ruimte om de landen te vergroten, waar LQT zou kunnen worden georganiseerd en gecreëerd. We willen in elk land minstens één Best European Trail hebben, uiteraard als er voorwaarden voor zijn.

Foto's van de wandelingen en de ceremonie gedurende de dag

ERA feliciteert Nationalpark Mols Bjerge met de eer als LQT.