12 E-paden 1 Europa

Binnenkort start het project '12 E-paden 1 Europa' of '12 Wege 1 Europa'.

Wandelen betekent vrijheid. Langeafstandswandelen op de Europese langeafstandswandelpaden betekent zelfs "onbeperkte" vrijheid. Europa met eigen ogen zien en leren kennen, dat is het verklaarde doel van het initiatief. Verspreid over meerdere jaren willen we de mythes van de E-paden vertellen.

2022 wordt het jaar van de heropleving van de door ERA beheerde paden en, in tijden van oorlog in het hart van Europa, ook het jaar van de Europese eenheid. Daartoe heeft het Duitse wandelmagazine samen met zijn Oostenrijkse partner Weitwandern.com, is gelanceerd "12 manieren – 1 Europa”. Een initiatief om te focussen op onbeperkte vrijheid in Europa, als een sterk engagement voor meer duurzaamheid door zacht toerisme, ondersteund door de fascinatie van langeafstandswandelen.

Elk jaar wandelt een team van trekkers bestaande uit redacteuren, influencers en beroemdheden een van de twaalf E-paden in secties en ontdekt de grenzeloze diversiteit van landelijke gebieden in Europa.

Een docent van de Muziekuniversiteit in Detmold componeerde een uitgebreide hymne voor het initiatief. Het jaar voor de start van het initiatief kan nauwelijks passender zijn: niet alleen wordt de E1, de eerste van de twaalf E-paden, 50 in 2022, de Verdragen van Maastricht (waarop de huidige versie van de EU is gebaseerd) zullen vieren ook hun 30-jarig jubileum. Het Europese idee is de onbetwistbare kern van het “12 Ways – 1 Europe”-initiatief. We wandelen door de betoverende regio's van Europa, ontmoeten interessante mensen en ontdekken te voet de spannendste mythen en verhalen in het hart van Europa.

2022

Het openingsevenement vindt plaats in Detmold, Duitsland 21-22 mei 2022. Zie hier meer.

Het begin van het lopen op E1 vindt plaats op 24 mei 2022 in Padborg, Denemarken. Zie hier meer.


Meer details over het project hier en hier.


Contactpersoon: Steen Kobberø-Hansen, ERA Board en voorzitter van de E-paths Working Group, mobiel/Whatsapp +45 53 87 87 33, e-mail steenkobberoe(at)gmail.com