LQT Mols Bjerge Stien

Mols Bjerge Stien i Nationalpark Mols Bjerge, Danmark ble offisielt åpnet og sertifisert som Leading Quality Trail, Best of Europe 16. august 2020.

Etter flere års hardt arbeid mottok Nationalpark Mols Bjerge sertifikatet som Leading Quality Trail, Best of Europe. De Mols Bjerge stien er den 20. LQT i Europa.

LQT-skiltet er plassert.
LQT-skiltet er plassert på informasjonstavlen.

Sertifikatet ble overlevert av presidenten for ERA, Boris Mićić til formannen for Nationalpark, Jørgen Blach.
På grunn av Covid 19-reisebegrensningene ble overrekkelsen gjort praktisk talt, assistert av Steen Kobberø-Hansen fysisk.

I sin tale sa blant andre Boris Mićić:
I dag er det ikke bare en flott dag for deg, ettersom du får sertifikatet LEADING QUALITY TRAIL - BEST OF EUROPA. Det er også en flott dag for European Rambler's Association, da Mols Bjerge stien er LQT nummer 20. Et hyggelig nummer.
Under ERA-presidentskapet under Lis Nielsen startet i 2012 prosjektet LQT-BE. Og i 2015 Danmark (som en 7th land i rekke) introduserte den med LQT Gendarmstien og med lengde på 84 km. Den andre, Mols Bjerge stien med 60 km beriket vår familie av LQT, og i dag har vi 2.828 km med stier i Europa som finnes i 10 land (nær en av alle europeiske land), og de er nominert som de beste i Europa.
I dag er det virkelig en stor tilfredshet, hvis du ser alle LQT-er på kartet over Europa, hvis mangfold gir deg muligheter fra Peloponnes opp til skandinaviske land, fra Atlanterhavet til Bosporos. Du kan velge landskap og kulturarv du liker og kan nyte så mye du vil.
ERA er nå en familie på 64 organisasjoner fra 34 land. Det er plass til å utvide landene, der LQT kan organiseres og opprettes. Vi ønsker å ha minst én beste europeiske sti i hvert land, selvfølgelig hvis det er forhold for dem.

Bilder fra turene og seremonien på dagtid

ERA gratulerer Nationalpark Mols Bjerge med æren som LQT.