12 E-stier 1 Europa

Prosjektet '12 E-paths 1 Europe' eller '12 Wege 1 Europa' starter snart.

Vandring betyr frihet. Langdistansevandring på de europeiske langdistanseturstiene betyr til og med «ubegrenset» frihet. Å se og bli kjent med Europa med egne øyne – det er det erklærte målet med initiativet. Utlagt over flere år ønsker vi å fortelle mytene om E-stiene.

2022 vil være året for gjenopplivingen av stiene som forvaltes av ERA og, i krigstid i hjertet av Europa, også året for europeisk enhet. For dette formål har det tyske turmagasinet sammen med sin østerrikske partner, Weitwandern.com, har lansert "12 måter – 1 Europa". Et initiativ for å fokusere på ubegrenset frihet i Europa, som et sterkt engasjement for mer bærekraft gjennom skånsom turisme, støttet av fascinasjonen av langdistansevandring.

Hvert år vil et team av turgåere som består av redaktører, influencere og kjendiser gå en av de tolv E-stiene i seksjoner og oppdage det ubegrensede mangfoldet av landlige områder i Europa.

En foreleser fra Musikkhøgskolen i Detmold komponerte en forseggjort salme til tiltaket. Året for starten av initiativet kunne knapt vært mer passende: Ikke bare vil E1, den første av de tolv E-stiene, fylle 50 år i 2022, Maastricht-traktatene (som den nåværende versjonen av EU er basert på) vil også feire deres 30-årsjubileum. Den europeiske ideen er den udiskutable kjernen i initiativet «12 Ways – 1 Europe». Vi vandrer gjennom Europas fortryllende regioner, møter interessante mennesker og oppdager de mest spennende mytene og historiene i hjertet av Europa til fots.

2022

Åpningsarrangementet vil finne sted i Detmold, Tyskland 21.-22. mai 2022. Se mer her.

Starten på å gå på E1 finner sted 24. mai 2022 i Padborg, Danmark. Se mer her.


Les mer om prosjektet her. og her..


Kontakt: Steen Kobberø-Hansen, ERA-styret og leder av E-paths Working Group, mobil/Whatsapp +45 53 87 87 33, epost steenkobberoe(at)gmail.com