1. EUROPEAN AQUA WALKING CHALLENGE – Roses (Catalonia – Spania)

Den første European Aqua Walking Challenge organisert i regi av European Ramblers Association og implementert i Rosas, Catalonia av Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya – FEEC fant sted 1., 23. og 24. september 25 til ære for EUROPEISK VANDAGED ( 2022. september).

Fire europeiske forbundslag bestående av maksimalt 8 kvinnelige og 8 mannlige idrettsutøvere med mulighet for å ha 2 innbyttere per kjønn konkurrert

– FFRandonnée – Fédération Française de la Randonnée pédestre  
– FIE – Federazione Italiana Escursionismo
– Wanderverband Bayern
– FEEC

på de offisielle løpene

– 50 m solo enkeltåre (M/W)
– 200m barhendt par (M/W)
– 800m barhendt par (M/W)
– 4x50m barhendt stafett (blandet)
– Aqua Beach Trail solo (M/W)

Resultatene av denne første utgaven viser en vakker dominans av FRANKRIKE som vant alle gullmedaljene! Den fortjener PERFORMANCE AWARD med et vakkert høydepunkt i alle regionene i Frankrike siden det franske utvalget ble konstituert på grunnlag av de beste utøverne fra det siste franske mesterskapet (juni 2022). Dermed har regionene PACA, OCCITANIA, NOUVELLE AQUITAINE, PAYS DE LA LOIRE og BRETAGNE gitt sine beste idrettsutøvere. Personalet på 7 personer lar også fremheve Hauts-de-France med spesielt den nasjonale dommeren til FFRANDONNÉE, den legendariske Hugues ABIS, som har blitt utnevnt til den første europeiske dommeren.

ITALIA kommer på andre plass. FIE-delegasjonen har vært involvert i middelhavskretsen siden 2, utelukkende bestående av idrettsutøvere fra den første klubben i Italia, Alassio Wave Walking – Marcia Acquatica CNAM, og fortjener MOBILISATION AWARD med en fansone på 2018 supportere som reiste med buss fra Alassio akkompagnert av medlemmer av de to andre liguriske klubbene, Marcia Acquatica Andora og Diano Acqua Walking. En episk reise som varte i 1 timer med en buss som brøt sammen to ganger demoraliserte ikke de italienske utøverne som viste stor iherdighet, solidaritet og teknisk mestring.

CATALONIA ligger på 3. plass. Ankom i 2019 på middelhavskretsen, har det katalanske forbundet fokusert på sin føderale struktur med å sette opp trening, et katalansk mesterskap og en katalansk cup. Under den første European Aqua Walking Challenge møtte de katalanske utøverne, valgt ut på grunnlag av deres prestasjoner på den katalanske kretsen, sterkere motstandere enn dem denne gangen, men de sa ikke sitt siste ord! De har observert, analysert og vi vet at de lærer veldig raskt. Deres solidaritet og lagånd med vakre gester av fair play gjør at de fortjener PRISEN AV OLYMPISK ÅND.

BAVERIA kom på 4. plass med en liten delegasjon på 8 utøvere fra Wanderverband Bayern, alle fra Wasserwandern i Deutschland / Europe Aqua Walking-kollektivet ledet av Martina Guthmann. De tok opp alle utfordringene, deltok på alle arrangementene uten å gi opp. De var alle modige og smilende fullførere og ble hyllet av alle. De fortjener EUROPEAN SPIRIT AWARD fordi de var der for å forsvare den geografiske og kulturelle dimensjonen til denne sportsbegivenheten.

Dermed er den endelige klassifiseringen som følger

1. europeiske AQUA WALKING-utfordring

1 – FRANKRIKE : 7 gull – 3 sølv – 1 bronse
2 – ITALIA : 0 gull – 3 sølv – 1 bronse
3 – CATALONIA : 0 gull – 1 sølv – 6 bronse
4 – BAVIERA: alle fullførere

1. EUROPEAN AQUA BEACH TRAIL 2022

1 – FRANKRIKE : 2 gull – 2 sølv – 1 bronse
2 – CATALONIA: 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
3 – ITALIA : to 4. plasser uavgjort
4 – BAVIERA : alle fullførere

European Ramblers Association takker FEEC, et pionerforbund som hadde mot til å lansere organiseringen av et nytt arrangement som vil bli brukt som en referansesportsmodell. Den har lagt hele sitt hjerte og kjærlighet til sporten i seg!

Presidenten for ERA-EWV-FERP, Mr. Boris Micic, var til stede under hele arrangementet og hedret de lokale myndighetene som var sterkt mobilisert. Rådhuset i Rosas, sportsavdelingen, den lokale klubben Cabirols, Associació Excursionista de Roses som sørget for at de fleste av de frivillige (17) fortjener en hyggelig applaus!

Det europeiske dommerorganet, sammensatt av 4 katalanske dommere, en italiensk dommer og en fransk dommer, jobbet utrettelig for å sikre at reglene ble respektert.

Den katalanske legehjelpen var i stand til å ta seg av den eneste idrettsutøveren som ble skadet, Sophie Chipon. Etter én times massasje måtte hun gi opp og avbryte løpet fordi hun ikke lenger kunne bruke venstre ben på grunn av en rift i leggen som oppsto da hun krysset målstreken i kvartfinalen på 200 meter paret.

Åpningsseremonien på fredag ​​(på teateret i Rosas), medaljeseremonien på lørdag (på Bay Hotel) og avslutningsseremonien på søndag (på stranden) ble alle organisert i henhold til en offisiell protokoll som tillot å forstørre med følelser arrangementet, utøverne, myndighetene og idretten.

Mediedekningen av arrangementet ble godt ivaretatt på ulike medier (print, radio, sosiale nettverk og TV).

Fra nå av har alle blikket rettet mot fremtiden. Tre spørsmål animerer oss:

1 – Når og hvor finner den andre European Aqua Walking Challenge sted, og hvilke ikke-europeiske delegasjoner vil bli invitert? Svar 2. oktober 30, offisiell frist.
2 – Vil AQUA WALKING være en del av de tredje Mediterranean Beach Games i Heraklion? Svar før jul?
3 – Vil Mediterranean Aqua Walking Tour starte igjen? Svar i januar 2023?

Tålmodighet og nok en gang

Gratulerer til arrangørene og spesielt til Josep Casanovas visepresident for FEEC og medlem av AQUA WALKING STEERING COMMITTEE og Jordi Merino president for FEEC for all energien som er viet til realiseringen av dette først!

Gratulerer til medlemmene av AQUA WALKING STEERING COMMITTEE,

Bravo til forbund,
Bravo til idrettsutøverne,
Bravo til de frivillige,
Bravo til dommerne,
Bravo til tilskuerne,
Bravo til alle de som tror på den internasjonale fremtiden til AQUA WALKING!

Se bilder fra konkurransen her:

Fredag

Konkurrenter fra Italia, Frankrike, Bayern og Catalonia
Start
Åpningsseremoni i det lokale teateret
Alle sammen

lørdag

Søndag