Lansering av European Week of Sport 2022

Den åttonde upplagan av European Week of Sport har precis börjat!

Låt oss fira fysisk aktivitet tillsammans med vänner eller bara slå vårt personbästa. Nu är det dags att fastställa aktivitetsmönster som kan ge en livstid av fördelar.

Den här utgåvan är på väg att engagera unga människor i aktiviteter och hobbyer med en önskan att hålla dem i form och glada för att fira det europeiska ungdomsåret. Främjandet av en hälsosam livsstil har också en viktig roll i år. Seminariet HealthyLifestyle4All föregick den festliga invigningen (i Prag, Tjeckien). En ny Eurobarometer om idrott och fysisk aktivitet presenterades med alarmerande resultat: att människor gör allt mindre fysiska aktiviteter. Dessutom är kvinnorna inte lika aktiva i sporten som män...

Det nya ERA-evenemanget Europeiska vandringsdagen vill ändra det! Låt oss njuta av Lördag 24 september utomhus och gör lite fysisk vandringsaktivitet och bli en del av HealthyLifestyle4All! Varje drag räknas! 🙂

Vi ser också fram emot dina bilder, meddelanden eller nya promenadidéer.