Bijeenkomst van EUROTRAVELLERS

De Comité voor Europese wandelpaden in Slovenië en Sloveens Alpenmuseum gemarkeerd Wereld Wandeldag en Eurorando 2021 om a Bijeenkomst van Euroreizigers, dat plaats vond op vrijdag 15 oktober 2021 om 6 uur in het Sloveense Alpenmuseum. De route van het Europese langeafstandspad E12 in Slovenië werd plechtig toegevoegd aan de grote kaart met wandelpaden in het museum, naast het motto van Eurorando 2021: “VRIENDSCHAP”. Ze openden ook een tentoonstelling over Europese wandelpaden, die tot het einde van het jaar te zien zal zijn. Matjaž Podlipnik sprak het publiek toe namens het Sloveense Alpenmuseum, terwijl Jože Prah, voorzitter van het Comité voor Europese wandelpaden in Slovenië, allerlei interessante feiten vertelde over Europese wandelpaden en Eurorando 2021 – 2022.

1,000 kilometer aan Europese wandelpaden herbergen vele legendes en verhalen. Dušica Kunaver en Anton Lesnik vertelden ons meer over hen. Europese wandelpaden worden versterkt door vele themapaden. De Kingfisher Nature Trail, opgesteld door Cerovo Tourism Association, werd gepresenteerd door Andreja Lotrič in Lučka Jere. De voorzitter van Cerovo Tourism Association overhandigde alle aanwezigen een boek en een symbool van het themapad.

Op het culturele programma stonden optredens van het koor Encijan, dat opereert onder auspiciën van de Lisca-Sevnica Alpine Club, en de citerspeler Jasmina Levičar uit Prevorje. Ongeveer 80 bezoekers uit Sevnica, Radlje, Ptuj, Ljubljana, Maribor, Radeče, Mojstrana, Cerovo en elders zongen samen en verwelkomden het motto "vriendschap".

Jože Praha