Min favoritt GR® sesong 5: resultatene

Torsdag 18. november 2021. Etter tre uker med avstemning på nettstedet MonGR.fr, referansesiden for GR®-løypene til det franske turforbundet, har GR® 340 Tour de Belle-Île en mer i Morbihan vunnet den nasjonale konkurransen "Min favoritt GR®”. Den etterfølger GR® de Pays du Grand Pic saint-Loup i Hérault-avdelingen, som vant 2021-tittelen.

Fra 28. oktober til 17. november var internettbrukere veldig aktive i å stemme på favoritten deres GR® for år 2022. Åtte langdistanse vandreruter var med i kampen om denne ærestittelen og presentert i åtte videoer på nettstedet MonGR.fr til hjelpe velgerne med å velge. Til slutt var det GR® 340 in Morbihan, som vant den endelige seieren, takket være bonusen til juryens «coup de cœur» Mon GR préféré, som ga den 20 % ekstra av stemmene, foran konkurrenter som ikke tapte og en hals og nakke finalepallen! Faktisk, for første gang i konkurransens historie, ble vinnerens skjebne bestemt takket være støtten fra "juryens favoritt", som består av personligheter fra verden av utendørsaktiviteter og turisme, som tilbød vinneren ytterligere 20 % av stemmene ved slutten av den offentlige stemmeperioden. GR® 340 – Tour de Belle-Île-en-Mer har blitt belønnet av denne juryen, og dets totale antall stemmer lar den passere konkurrenten om den endelige seieren, GR® de Pays Massif du Ventoux, vinner i poeng gitt av publikum.

  • GR® 340 Tour de Belle-Île-en-Mer vinner denne 5. sesongen

Med totalt 23.1 % av de 83,000 1 avgitte stemmene fra alle de franske avdelingene, er det nok en gang en øy GR® (etter GR®R2019 på Réunion Island i 340) som når det øverste trinnet på pallen i år. Madeleine Lebranchu, president for FFRandonnée Morbihan, som ble kontaktet da resultatene ble kunngjort, var henrykt over denne seieren: «På slutten av disse tre ukene med konkurranse er jeg glad for at GR® XNUMX har blitt valgt som favoritt GR® av franskmennene! Sjarmen til den bretonske kystlinjen, kulturen og arven har fanget oppmerksomheten til turgåere og elskere av Belle-Île. Det er også en stor belønning for alle de frivillige som jobber for å fremme fotturer og vårt Forbund. Jeg vil gjerne takke våre partnere og mer spesielt Morbihan Tourisme og Belle-Île turistkontor som har deltatt aktivt i denne konkurransen. Gratulerer til dem alle og til de andre konkurrentene som forsvarte de fantastiske Grande Randonnée-løypene som skal oppdages! ".

  1. Identitetskort for GR® 340 Tour de Belle-Île en mer

På vei vestover! Forankret 15 kilometer fra Morbihan-kysten, lever den største av de bretonske øyene opp til navnet sitt! Vill kystlinje, spektakulære klipper, sjarmerende fiskerlandsbyer og havner, gylne og beroligende strender... dra avgårde på en storslått tur til Belle-Île på fire dager med GR® 340. Underveis viser kystlinjen sin vakre skummende kontur. Naturen er vindfull, lysende, opphisset av bølgenes utrettelige angrep og animert av balletten til sjøfuglene, med det buskete grønne, det knallgule fra torven og den blå uendeligheten i Atlanterhavet der øyet drukner. En juvel beskrevet av Sarh Bernhardt og malt av Claude Monet på slutten av 19-tallet, Belle-Île en mer er i dag et ekte lite paradis for fotturer!

ENDELIG RANKING

1. GR® 340 – Tour de Belle-Île en mer (Morbihan)

2. GR® de Pays Massif du Ventoux (Vaucluse)

3. GR® 107 – Chemin des Bonshommes (Ariège)

4. GR® 5 – Traversée du Massif des Vosges (Alsace)

5. GR® 55 – Les Glaciers de la Vanoise (Savoie)

6. GR® Bordeaux Métropole (Gironde)

7. GR® 2 – Au fil de la Seine (Côte d'Or)

8. GR® 22 – Paris – Le Mont-Saint-Michel (Orne) I år fikk kommunikasjonsoperasjonen rundt denne store konkurransen for promotering av langdistanse turstier i Frankrike en samlet europeisk dimensjon. Takket være drivkraften gitt av Sophie Chipon, den nye visepresidenten for ERA-EWV-FERP, mobiliserte de europeiske landene for å stemme. De tre beste europeiske landene som stemte flest var, i rekkefølge, Belgia, Spania og Tyskland, men andre nasjoner mobiliserte også i rekkefølge: Italia, Sveits, Storbritannia, Nederland, Portugal, Luxembourg, Romania, Østerrike, Hellas, Andorra , Sverige, Russland, Danmark, Finland, Irland, Monaco, Malta, Tsjekkia og Ukraina.