Arthur Howcroft

Mr. Arthur Howcroft, ærespresident for ERA, døde lørdag 25. februar 2023, 96 år gammel. Arthur, som representerte Long Distance Walkers Association og Ramblers' Association fra Storbritannia, var et av medlemmene som har tjent lengst i ERA: han var den første formannen for Walking Commission (siden den ble dannet i juni 1976 – 1994) og andre visepresident for ERA fra 2 til 1985.

Etterpå representerte han britisk vandring i ERA i mange år og hjalp til med oversettelse av dokumenter til engelsk. Senest var han med oss ​​på 50-årsjubileet for ERA, som ble feiret under ERA-konferansen i Bad Urach, Tyskland i oktober 2019.

Ære til hans minne!

Hvordan ERA-vennene husker ham:

Peter Ayling, Arthurs gode venn:
"Arthur vil fortsette å gå på stjernene, han elsket å gå med så mange mennesker i løpet av sitt lange liv, spesielt med sin elskede kone Renee. Han ledet mange mennesker på vandreferier for en rekke turforeninger over hele Europa, og han elsket å snakke flere europeiske språk. ERA, med alle dets medlemmer og ansatte, hadde en spesiell plass i hans hjerte, og jeg ser på det som et stort privilegium å ha kjent Arthur.»

Jan Havelka, ERA ærespresident:
«Jeg møtte ham i 1991 på min første ERA-konferanse. Det ble snart veldig klart at han den gangen var en av to personer, som påvirket hele organisasjonen mest. Et år senere begynte vi å jobbe sammen, og etter to år, da jeg ble visepresident for ERA, hadde vi allerede vært venner. Jeg har beundret hans kunnskap om Europa, hans lidenskap for fotturer og hans innsats, som han la ned i prosjektene for europeisk fottur. Vi hadde mange diskusjoner, som ga meg inspirasjon og ideer, som jeg brukte ikke bare under tiden jeg var ERA-president. Jeg beundret hans tapperhet da han bestemte seg for å organisere ERAs årlige konferanse i England, Ambleside, med bare to hjelpere. Og han gjorde en fantastisk jobb.
Jeg var glad for å møte ham senere ved ERA-anledninger i de fleste europeiske byer. Et fantastisk minne er tre dager i England, da vi kjørte i bilen hans fra Manchester til sørkysten for å åpne en ny del av en E-sti. Han ønsket å vise meg det meste innen den korte tiden av både kjent og ukjent England. Hans forståelse for fotturer var veldig nær min.
Han feiret både min 70- og 75-årsdag i Tsjekkia. Han var en god venn av meg. Jeg er glad for at vi kunne jobbe sammen og møtes de siste 30 årene. Derfor kommer jeg til å savne ham mer. Både ERA og jeg vil aldri glemme ham.»

Ingemund Hägg, ERA ærespresident:
Et bidrag til historien til European Ramblers' Association, av Ingemund Hägg.
Her et utdrag produsert i 2023 med fokus på aktiviteter og bidrag i ERA hvor Arthur Howcroft var sterkt involvert i mange år fra 19-19-tallet til XNUMX-XNUMX-tallet.

2019: ERA Generalforsamling, Bad Urach (D) – foto Mimmo Pandolfo
Delegasjon av ERA ærespresidenter og medlemmer (fra venstre):
Juan Mari Feliu Dord (E), Ingermund Hägg (S), Henk Dikker Hupkes (NL), Jean Hirschinger (F), Arthur Howcroft (GB), Boris Mićić (ERA president, RS), Jan Havelka (CZ), Aloys Steppuhn (D)