12 E-vägar 1 Europa

Projektet '12 E-paths 1 Europe' eller '12 Wege 1 Europa' startar snart.

Vandring betyder frihet. Långfärd på de europeiska långväga vandringslederna innebär till och med "obegränsad" frihet. Att se och lära känna Europa med egna ögon – det är det uttalade syftet med initiativet. Upplagt över flera år vill vi berätta om myterna om E-vägarna.

2022 kommer att bli året för återupplivandet av stigarna som förvaltas av ERA och, i tider av krig i hjärtat av Europa, också året för europeisk enhet. För detta ändamål har den tyska vandringsmagasinet tillsammans med sin österrikiska partner, Weitwandern.com, har lanserat "12 sätt – 1 Europa”. Ett initiativ för att fokusera på obegränsad frihet i Europa, som ett starkt engagemang för mer hållbarhet genom skonsam turism, med stöd av fascinationen av långdistansvandring.

Varje år kommer ett team av vandrare som består av redaktörer, influencers och kändisar att gå en av de tolv E-vägarna i sektioner och upptäcka den gränslösa mångfalden av landsbygdsområden i Europa.

En lektor från Musikhögskolan i Detmold komponerade en genomarbetad psalm till initiativet. Året för starten av initiativet kan knappast vara mer lämpligt: ​​Inte bara kommer E1, den första av de tolv E-vägarna, att fylla 50 år 2022, Maastrichtfördragen (som den nuvarande versionen av EU bygger på) kommer att också fira sin 30-årsjubileum. Den europeiska idén är den obestridliga kärnan i initiativet "12 Ways – 1 Europe". Vi vandrar genom Europas förtrollande regioner, träffar intressanta människor och upptäcker de mest spännande myterna och berättelserna i hjärtat av Europa till fots.

2022

Invigningsevenemanget kommer att äga rum i Detmold, Tyskland 21-22 maj 2022. Se mer här.

Början av vandringen på E1 kommer att äga rum 24 maj 2022 i Padborg, Danmark. Se mer här.


Läs mer om projektet här och här.


Kontakt: Steen Kobberø-Hansen, ERA-styrelsen och ordförande i E-paths Working Group, mobil/Whatsapp +45 53 87 87 33, e-post steenkobberoe(at)gmail.com